top of page
Søk

Vått og vekslende - men et strålende NGP


Polske Michal Tyszko og Colinero kom til Norge og gjorde rent bord, først med vinnerlaget i Longines EEF Series Nations Cup fredag, deretter i søndagens CSOI OXER Grand Prix. Foto: Mette Sattrup

 

Årets Norway Grand Prix har vært preget av vekslende vær, til tider store nedbørsmengder. Enkelte ekvipasjer fikk mer vann fra oven enn hva ønskelig er under et internasjonalt stevne hvor resultatene er kvalifiserende både for EM og OL, men været kan vi gjøre lite med. At arenaen er vesentlig oppgradert med med to oppvarmingsbaner under tak, er noe mange satte pris på da været var som verst.


De norske rytterne leverte topp ridning og spennende øyeblikk, ikke minst i Longines EEF Series Nations Cup Drammen hvor seiren måtte avgjøres ved omhopping mellom Norge og Polen. En sterk andreplass ga Norge verdifulle poeng i en serie vi ledet før denne andre og siste runden foran semifinalen. Pål Flam/Omonza, Ingrid Gjelsten/VDL Edgar M, Therese Søhol Henriksen/Santos Z og Oda Charlotte Lyngvær/Carabella Vd Neyen Z kunne kvittere for sterke runder og andreplassen i en klasse med 12 lag som kjempet om pallen og poeng.

Gjelsten Holding Championat of Drammen ble belgisk topp tre med Oda Charlotte Lyngvær/Kyfo som beste norske på en sjetteplass med kun fire feil.

Oxer Grand Prix ble gjennomført under forholdsvis stabile værforhold. En skur åpenbarte seg i en sloddepause, men utover det kastet sola glimtvis sin glans over arenaen denne siste dagen av årets store sportslige begivenhet i Lier. Polsk seier ved Michal Tyszko/Colinero satte igjen Polen på kartet når fasit skrives for Norway Grand Prix 2024. For første gang har Polen toppet resultatlisten både i nasjonshoppingen og søndagens Grand Prix.

Det er i Polen finalen i Longines EEF Series Nations Cup finner sted i september, der møtes de beste til dyst. Kan være vi allerede har sett dem disse dagene her på Gjelsten Arena i Lier.


En stor takk til alle våre sponsorer for støtten som gjør det mulig å arrangere et stevne med klasser som er attraktive for ryttere på topp internasjonalt nivå! Under disse fire dagene har mange drømmer blitt realisert, ryttere har fått vise hva de selv og deres hester er gode for, og vi tilskuere har fått oppleve fantastisk sport av beste internasjonale klasse. Søndagens finale i FERD Rideskolecup satte et fint punktum for en begivenhetsrik helg. Med stjerner i blikket og et bankende hjerte under jakken gjennomførte 18 rideskoleelever fra hele landet en cupfinale de sent glemmer.


Håper å se dere alle igjen under NGP neste år!

Comments


bottom of page