top of page
Søk

Snart Norges- og Landsmesterskap i sprang


Påmeldingsfristen for stevnet er 20. juli!


Vi er klare for Landsmesterskapet i sprang 2022!

Hva er det og hvorfor delta?

Landsmesterskapet arrangeres for både hest og ponni. I hesteklassene arrangeres mesterskapet i høydene 1.10m, 1.20m og 1.30m. I ponniklassene går det i LB, LA og MB for alle kategorier. Dette er et morsomt stevne der man ofte møter ryttere fra mange kanter av landet og får testet hvordan det er å ri et mesterskap. I tillegg går Norgesmesterskapet parallelt, altså er det gøy å være med både som utøver og publikum. Ryttere kan delta i Landsmesterskapet fra det året de fyller 11 år! Så ta med en heiaklubb fra rideklubben og dra på hestefest i Lier!


Hvordan foregår mesterskapet?

Årets mesterskap starter offisielt på torsdag 04. august, men det settes alltid opp oppvarmingsklasser i samme høyde og disse går i år på onsdag 03. august og bedømmes med clear round (279). På torsdagen går første avdeling av Landsmesterskapet, både heste- og ponniklassene. Andre avdeling for 1.10m, 1.20m og ponniklassene følger rett etter på fredag 05. august. På lørdag 06. august er det andre avdeling for 1.30m i tillegg til finale i 1.10m og LB ponni. Resten får en hviledag før det er finaler i 1.20m, 1.30m, LA ponni og MB ponni på søndag 07. august. Det er kun de 30 beste ekvipasjene som kommer videre til finalen, men det settes opp klasser, for hest, i samme høyde for de som ikke kvalifiserer til finalen, altså i 1.10m, 1.20m og 1.30m.


Litt om kvalifisering for mesterskapet

For å kvalifisere deg til mesterskapet må ekvipasjen samlet ha gjennomført tilsvarende høyde mesterskapet går i med 4 eller mindre feil på D-stevne før start i mesterskapet. Resultatet må være oppnådd inneværende eller foregående år. Ekvipasjen kan ikke i løpet av inneværende eller foregående år ha vært plassert i klasser som er mer enn 10cm (dette gjelder hesteklassene) eller 15 cm (dette gjelder ponniklassene) høyere enn den aktuelle mesterskapsklassen. Ryttere med plassering i 1.45m eller høyere i løpet av inneværende år har ikke anledning til å delta i Landsmesterskapet. Rytter kan delta i innledende avdelinger med 2 hester i hver høyde, men en hest kan bare delta i ett mesterskap.

OBS en ekvipasje kan ikke starte Landsmesterskapet og Norgesmesterskap samme år, gjelder ikke innendørs Norgesmesterskap.

Du finner mer informasjon i statuttene som ligger i følgende link: https://www.rytter.no/grener/sprang/cuper-statutter


Norgesmesterkap for children, junior og ungryttere


Vi gleder oss til å ønske dere velkommen til Norgesmesterkapet for children, junior og ungryttere på Linnesvollen I august!

Her skal landets beste ungdommer samles for å konkurrere om edelt metall. Noen har kanskje vært ute i Europa på mesterskap, mens andre deltar for første gang. Det skal ris tre runder og kåres gull, sølv og bronse for alle kategoriene. Vi gleder oss og håper du kommer som enten utøver eller publikum!


bottom of page