top of page
Søk

Snart klart for finale i FERD Rideskolecup


Stor stas! 1. plass FERD Rideskolecup 2023, Ida Vaage/Mr Busby flakert av (t.v.) Tine Skoftedalen Fossing, NRYF, og Kristin Andresen, FERD. Foto:Helene Gjerde Aamdal


Lørdag 8. juni og søndag 9. juni er det atter kart for den årlige finalen i FERD Rideskolecup på Gjelsten Arena.


Rideskolecupen arrangeres i år for 12. gang. FERD og familien Andresen, med Kristin i spissen, har vært en av de største bidragsyterne til ryttersporten i over 15 år, både for topp og bredde. Deres tiltak gjennom FERD Rideskolecup er med på å løfte sporten og bredden.


Tilbud til alle landets rideskoler

Med FERD Rideskolecup får alle landets rideskoler mulighet til å la sine elever konkurrerere i den landsomfattende cupen, hvor finalen hvert år går av stabelen under Norway Grand Prix på Gjelsten Arena. Dette er en unik sjanse, og i år har hele ni av landets rytterkretser kvalifisert til sammen 18 deltagere til finalen. Deltakerne kommer fra Trøndelag, Møre og Romsdal, Rogaland og Hordaland, Agder, Vestfold og Buskerud, Østfold og Oslo og Akershus. Det unike med denne finalen er at alle rytterne rir hester som er helt ukjente for dem. Rideskolehestene er utlånt fra rideskolen i Drammen. De må gå en ryttertest i dressur og en sprangbane med sine ryttere. Vinneren er den som får flest poeng for sin rytterprestasjon. Den unike cupen er opprettet av FERD Sosiale Entreprenører for å gi elever ved alle landets rideskoler en mulighet til å få konkurrere og vise sine ferdigheter på en flott arena, i de beste sportslige og sosiale rammer.


Lørdag klokken 1830 er det duket for dressur, mens arenaen er rigget for sprang søndag kl. 1000. Begge konkurransene foregår på Gjelsten Arena 2.


Velkommen til finale i FERD Rideskolecup 2024!Comments


bottom of page