top of page
Søk

Nederlandsk seier i nasjonshoppingenThe Flying Dutchmen, vinnere av LONGINES EEF Nations Cup Drammen 2023: Henk Frederiks/Impian D, Eric Ten Cate/Incredible, Tani Joosten/Galdal me og Mark Martens/Kinmar Quality og chef d'equipe Liesbeth Jonhers.


Etter to spennende runder og en nervepirrende omhopping kunne det nederlanske laget heve seierspokalen i LONGINES EEF Nations Cup fredag ettermiddag på en solfylt Gjelsten Arena med tribuner fylt til randen av et engasjert publium.

Omhopping Da to runder var ridd sto to lag igjen med lik poengsum, og seiren måtte avgjøres ved omhopping mellom Irland og Nederland. Ankermann Eric Ten Cate på det nederlandske laget ga alt og sikret seieren med imponerende fire sekunder. Jubelen steg til himmels da laget iført oransje jakker inntok seierspallen.

Hyller ankermannen Nasjonshoppingen foregikk på den nye arenaen, Arena 1, som er oppgradert til en arena på nivå med de beste i Europa, noe utøverne tydelig satte stor pris på. Banebygger Terje Nalum Olsens bane ble omtalt som teknisk og solid: – Som forventet på dette nivået.Første omgang var det få feil, mens det skjedde mye i den andre runden, sa Henk Frederics under den påfølgende pressekonferansen.

Fasit for det nederlanske laget var null feil i første omgang og kun fire feil i andre. Eric Ten Cate, som var ankermann denne helgen, leverte to nullrunder og fikk stor ros av laget for en fantastisk innsats: – Vi hadde en god følelse da han red inn til omhoppingen. Vi visste at han kunne klare det, og han leverte. Han ga oss en fantastisk tid. Faktisk ga han også min kone en nydelig klokke, lo lagkameraten under pressekonferansen. Flere av rytterne på det nederlanske laget var i Drammen for første gang. De syntes at nasjonshoppingen på Gjelsten Arena ga dem verdifull erfaring som de kan ta med seg videre.

Fra glede til vrede

Etter en imponerende innsats fra de norske lagrytterne, Marie Valdar Longem i teten med to fantastiske nullrunder, var veien til semifinale i sikte etter første runde med kun fire feil. Men uflaks i andre omgang snudde glede til vrede:

– Dette har jeg aldri opplevd i mine 48 år med konkurranseridning, sier Geir Gulliksen.

Han oppfattet massiv oppfordring til å stoppe, både fra publikum og banemannskap.

– Og hva gjør du da? Fortsetter å ri? Da stopper du. Det var tragisk. Jeg fikk et riv før jeg stoppet, jeg var ikke fokusert. Det er ingen unnskyldning, men alle ropte stopp stopp, og du tenker - gjelder det hesten? Blør han neseblod? Men det var et hinder som lå nede. Det var derfor de ropte, men det visste ikke jeg, sier Gulliksen oppgitt.

Speaker annonserte at Gulliksen hadde trukket seg. En protest ble innlagt, men ble ikke tatt til følge, og laget endte på en 8. plass. Dette ga dessverre ingen billett til semifinalen i LONGINS EEF Series, og Norge er dermed ute av serien for i år.

Irland tok andreplassen, og Polen ble nummer tre i årets LONGINES EEF Nations Cup på Gjelsten Arena i Lier ved Drammen.
Comments


bottom of page