top of page
Søk

Nations Cup: Norge leverte - Polen vant


Det ble en knepen polsk seier foran Norge i fredagens Longines EEF Nations Cup. Foto: Helene Gjerde Aardal.

.

Etter en uhyre spennende omhopping på Gjelsten Arena måtte det norske laget se seg slått på målstreken. Men det var ikke uten kamp det ble polsk på pallen.

 

Hele 12 lag stilte til start da Longines EEF Series Nation Cup gikk av stabelen i Lier fredag ettermiddag. I nasjonsoppingen er det de tre beste av fire på hvert lag som teller, og konkurransen går over to omganger, med samme bane.


I tet før andre omgang

Med tre imponerende og feilfrie ekvipasjer kunne Norge la fjerde rytter stå over første omgang. Ved inngangen til runde to lå de i tet sammen med Polen.

Pål Flam var første norske ut etter pausen. Han pådro seg åtte feil, mens Therese Søhol Henriksen fulgte med nullrunde. Som tredjerytter leverte også Ingrid Gjelsten, med kun fire feil, en sterk prestasjon.

Før siste norske lagrytter entret banen, lå Norge og Polen likt, begge med fire feilpoeng.

Polske Marek Waclawik loset Kathmandau atter feilfritt gjennom den krevende banen.

Oda Charlotte Lyngvær var Norges ankerkvinne. Presset var stort:

- Jeg prøvde ikke å tenke på det, med vilje fulgte jeg ikke med på listen. Men speaker sa det rett før jeg skulle starte, og jeg visste at Mikael ville at jeg skulle ri omhopping, så da fikk jeg litt klump i halsen... Men nei, jeg prøvde bare å fokusere på planen og holde hodet kaldt. Carabella er ei hoppe som gjør alt om jeg rir slik hun liker. Da kjemper hun hele tiden. Så det var bare å fokusere på det. Det var kjempegøy å sette den nullen. Good feeling, konstanterte Oda.


Spennende omhopping

Presterte under press: Oda og Carabella. Foto: Mette Sattrup

Landslagsleder og Chef d’Equipe, Mikael Kolind, fikk det som han ville. Det ble omhopping mellom Norge og Polen, Oda og Marek. Marek leverte feilfritt.

Stemningen var til å ta og føle på. Etter flere skybrudd hadde folk trukket under tak. Inne på Violetta var det musestille mens Oda red.

For å ta lagseieren måtte hun ri både fort og feilfritt.

- Jeg følte meg ikke helt sikker, for jeg har ikke ridd så mye fort med Carabella. Men jeg tenkte jeg bare fikk gå og prøve så godt jeg kunne. Starten gikk kjempebra, så skulle jeg tatt meg litt mer tid til den oxeren. Det er lett å si i etterkant. Jeg var veldig rask på første, andre, tredje, men på den fjerde var jeg litt for dyp. Det er sånn man må trene på. Jeg har ridd banen hundre ganger etterpå. Nå må jeg begynne å slippe den, smiler Oda.

Det endte med åtte feil i omhoppingen. Men for en prestasjon! For et lag!

Mikael Kolind har all grunn til å være godt fornøyd med dagens innsats:

Alle ville så absolutt vinne i dag, og de gjorde en fantastisk jobb sammen. De vant i Danmark, og så er de så nære å vinne her også – det er sterkt gjort.

Han tror med dette at Norge har sikret seg en plass i semifinalen.


Yter best under press

Marek Waclawik og Kathmandau - yter best under press. Foto: Mette Sattrup

Under den påfølgende pressekonferansen forklarte den polske ankermannen om det gode samspillet han har med hesten sin:

- Jeg har hatt hesten siden han var føll, har også ridd faren. Han er defor en spesiell hest for meg. Vi er så sammensveiset, fordi jeg har ridd ham fra starten. Han var ingen enkel hest. Gikk ikke unghestklasser, det var vanskelig å lære ham noe som helst, han var spooky. Men da han ble eldre, fikk mer selvtillit, ble han den beste.

Marek Waclawik forteller videre at han selv yter best under press. For hver runde ble han mer og mer konsentrert. Noe som ga resultater. Sammen med gode lagryttere bar det til topps i dag med et norsk topplag hakk i hæl, og Sverige som nummer tre.


Med seier i Danmark og andreplass i Drammen er det norske nasjonslaget på god vei mot en semifinale i Longines EEF Series. Foto: Mette Sattrup

Comments


bottom of page