top of page
Søk

Historisk seier til Brasil


Det ble mye spenning da Longines EEF Nations Cup skulle avgjøres på Linnesvollen fredag kveld. Ingenting var avgjort før siste hest krysset mållinjen.


Totalt ni lag var samlet til nasjonshoppning på Linnesvollen, og etter en spennende første omgang var det fem lag som stod med 0 feilpoeng, før andre omgang skulle ta til.


– 1.45m er ikke så stort, og når underlaget og hindermateriellet er godt, så virket det som at det var litt for enkelt første rundt. Dommerene lot meg sette opp noen hinder til runde nummer to, og det så ut som at det endte greit, kunne banebygger Anders Hafskjold fortelle under pressekonferansen i etterkant av klassen.


Og andre runde skulle nemlig plukke ut noen gode konkurrenter. Av de totalt ni lagene var det Norge, Irland, Belgia, Brasil og Danmark som lå med null feilpoeng etter første omgang.


For Norge ble det feilfri omgang til Benedikte Seringstad Endresen og Geir Gulliksen, mens Solveig Fotland Newermann og Mira Oliva Høidal fikk et riv hver. Det ble da fire feilpoeng totalt for Norge, etter at det dårligste resultatet ble strøket.


– I dag hadde vi med oss ryttere med erfaring i begge ender av skalaen. Laget gjennomførte gode runder. Dessverre et par sekunder for sakte til pallplass, men vi prøvde i dag, forteller lagleder for det norske laget, Mikael Kolind.


Og kampen om pallplassene skulle virkelig ikke la spenning gå til spille. Med to ryttere igjen var det Brasil, Irland og Belgia som lå best an til plassering. Etter riv fra flere av rytterne på siste etappe, var det til slutt Brasil som stod igjen som vinner, med bare et tidsfeil. Dette var første seier til Brasil på flere tiår. På andre og tredjeplass kunne vi finne Irland og Belgia, med 4 feil, hvor Irland trakk det lengste strået og kom i mål noen sekunder foran Belgia.
– Vi vil først og fremst takke Eirik, og alle fra Drammen. De har gjort en fantastisk jobb, underlaget er fantastisk, hindermateriellet er godt og hestene har hoppet godt i arenaen. Alle fasilitetene er gode for hestene, og det er det viktigste mener jeg. Og det å vinne, uansett nivå og klasse, det er en utrolig følelse. Det er en god stund siden Brasil har vunnet en nasjonshoppning, og vi har tullet med at vi skulle stryke bort det irske laget fra listene. I dag funket det, forteller Malon Modolo Zanotelli, som både var rytter og lagleder for det vinnende laget.Comments


bottom of page