top of page
Søk

FERD Rideskolecup er i gang

FERD Rideskolecup er et unikt tilbud til alle landets rideskoler. Gjennom en cup får 2 ekvipasjer fra hver av landets 17 kretser mulighet til å delta i et eget mesterskap, et slags Norgesmesterskap for rideskoleryttere! FERD v/Kristin Andresen er beskytter, sponsor og ikke minst initiativtaker til å få løftet cupen til de høydene vi er på og bidrar til å gi rideskoleryttere denne flotte muligheten til å ri side om side med Norges og noen av verdens beste ryttere.


I år er det ryttere med fra følgende klubber: Østmarka Rytterklubb, Friheten rideklubb Sandnes, Harstad Ride og Kjøreklubb, Verdal og Omegn rideklubb, Bergen rideklubb, Skeyna kjøre- og rideklubb, Sørlandsparken rideklubb, Arendal og Grimstad rideklubb, Askim rideklubb, Drammen og Omegn rideklubb, Orkdal rideklubb, Kongsvinger og Omegn rideklubb, Vestre Bærum rideklubb, Jarlsberg og Melsom rideklubb, Moss og Omegn rideklubb, Nord-Karmøy hestesportsklubb og Larvik og Sandefjord rideklubb. I år er det den 10. finalen, alle tidligere finaler har gått under enten AEG, NHF - og nå Norway Grand Prix. 24 ryttere fra 12 kretser kommer, de har aldri ridd hesten de får utdelt før, så de deltar på en internasjonal arena på helt fremmede hester. De rir èn dressurkonkurranse og èn sprangrunde, og det er sammenlagt resultater som kårer de tre beste.


Dagens resultater:

I dag har dressurkonkurransen gått av stabelen. Der red rytterne i 3 puljer hvor det ble kåret 1. og 2. plass for hver pulje. Rytterne får her en prosentskår etter hvor presist de klarer å ri dressurprogrammet sitt. De 6 premierte rytterne for dressuren var:

Fra første pulje

  1. plass: Malene Løvberg / Appy Dam fra Kongsvinger og Omegn rideklubb

  2. plass: Karoline Kvalbein Lerbrekk / Isis Du Long D' Aisne fra Drammen og Omegn rideklubb

Fra andre pulje

  1. plass: Helle Hagesæter Skaarup / Fair Lady fra Arendal og Grimstad rideklubb

  2. plass: Madelen Forberg / Kanegro-H fra Askim rideklubb

Fra tredje pulje

  1. plass: Evelina Tarvida / Kanegro-H fra Østmarka rytterklubb

  2. plass: Silje Sværen / Mick 17 fra Friheten rideklubb Sandnes


I tillegg ble den med best skår totalt fra de tre puljene kåret som totalvinner av dressuren. Dette var Evelina Tarvida / Kanegro-H fra Østmarka rytterklubb som red inn til en strålende 72%!


Og til alle rideskoleryttere, hvis dere vil ha bilder fra både dressuren og sprangen kan dere fylle ut følgende skjema med "navnet deres + rideskolecupen" så får dere tilgang til et felles galleri der det lastes opp bilder så fort de er klare: https://forms.gle/3Y32qrUuxvVArXxQ9


Bildene under er av Evelina Tarvida og fotograf er Une Susrud.


Comments


bottom of page