top of page
Søk

En travel sesong ferdig for i år - tilbakeblikk på Baltic Cup og Linnesvollen Grand Prix

Årets siste stevne arrangert av DRS gikk av stabelen første helgen i september. Her ble årets fjerde Cup-stevne arrangert, denne gangen på norsk jord. Det kom også ryttere fra nært og fjernt for å konkurrere i turene satt opp for den internasjonale Linnesvollen Grand Prix-delen av stevnet. Til sammen ble det god stemning og flere omhoppninger gjennom helgen. Her er noen høydepunkter.

Mange og spennende Grand Prix-klasser

Ponni kategori 3 Grand Prix

De minste ponniene ved stevnet samlet seg for å klarere en bane med hinderhøyde 1.0m som testet spesielt utholdenhet med tilsammen 16 hopp. Av de totalt 10 deltakerne, alle fra Sverige og Danmark, klarte kun tre svenske ekvipasjer å holde nullen. Det ble dermed omhoppning der Signe Friberg / Lymepark Honeysuckle red den raskeste feilfrie runden og kunne smykke seg med størst pokal og vinnerdekken. Andreplassen sikret Noomi Skole Rosén / Little Miss Magic foran Signe Ekengren / Blaengwen Kato Star. På plass var formann for Baltic Cup Julie Dresler for å overrekke de ettertraktede premiene.

Ponni kategori 2 Grand Prix

Den utfordrende banen ble også merket av kategori 2-ponniene, nå var høyden 1.20m. Der ble det feilpoeng på alle de 10 ekvipasjene. Nederlandske Wimpie Vos / Ti Chip klarte å forsere banen med kun 4 feil og sikret dermed seieren uten å trenge en omhoppning. Etter en suksessrik helg med flere plasseringer på ulike ponnier var det en strålende Wimpie som kom ridende inn på premieutdelingen. Bak henne kom den svenske Grand Prix-vinneren for kat 3 Signe Friberg, denne gangen på Anemon. Sverige var også representert på tredjeplass ved Nellie Fredin / Sienna Dusky Sky.

Ponni kategori 1 Grand Prix

Etter å ha satt opp hindrene med 10 cm var banen klar for de 11 ekvipasjene som skulle kjempe om den største pokalen blant de største ponniene. Her hadde Norge med hele 5 ekvipasjer der flere har vært ute og startet internasjonalt i sommer. Det ble en spennende grunnomgang da mange ekvipasjer fikk én sur bom ned. Men mot midten av klassen red svenske Mathilda Hansson / Coolys Avm Cosmo en sikker nullrunde og satte dermed press på sine etterfølgere. Av dem klarte kun norske Mikkel Fredin Nilsen / Attyrory Warrior å sikre nullen og det ble omhoppning. Der holdt Mathilda nullen igjen og kunne med det bli vinner av klassen i det Mikkel fikk én bom ned. Av rytterne med fire feil i grunnomgangen var det danske Laura Sargent / Foxtown Elderberry som red raskest og kunne smykke seg med en tredjeplass.

Children Grand Prix sponset av Agria

På søndag formiddag var det Children-rytterne som skulle ut i kamp om pokalene. Nå var høyden satt til 1.25m. Her deltok tilsammen 16 ryttere der 6 representerte Norge. Etter grunnomgangen stod 6 ryttere igjen med null i protokollen. Det ble dermed tiden som skulle avgjøre og her red den svenske Grand Prix-vinneren for ponni kat 1 Mathilda Hansson inn ennå en Grand Prix-seier, denne gangen på Hallo HX. De var få tiendedeler som skilte ned til nok en svenske, nemlig Amanda Thagesson / Top Line. Tredjeplassen gikk til Noah Just Broch / Price Dance. Beste nordmann fant vi på fjerdeplass ved Linnea Tomelthy Storstrøm / Flora By Gucci.

U25YJ Grand Prix

27 rytteren skrittet opp den 550m lange banen med 16 hopp på 1.40m. Her deltok både U25-ryttere og juniorer side om side. Fasiten etter grunnomgangen ble 8 ryttere videre til omhoppning. Blant disse var det hele 5 norske juniorryttere! Til topps gikk svenske Willia Ohlinger Axelsson / Massimo Duti 111 som red den klart raskeste runden med hele 4 sekunder ned til andreplassen. Der plasserte den norske U25-rytteren Sandra Sunde Lian / Belo Horizonte seg som den eneste andre med feilfri omhoppningsrunde. Tredjeplassen sikret nok en nordmann, nemlig bronsemedaljøren fra NM junior Ida Tørresdal / Justin Beaber EM. Fjerdeplassen gikk til nåværende Norgesmester for juniorer Ingrid Sandhei Bjørklund, denne gangen på Staedtebahn's Cornwell, mens Tuva Linea Solberg / Tesla slo til med en femteplass i klassen.

Big Tour Grand Prix

Søndagens siste klasse var en åpen 1.40m Grand Prix for rytterne som deltok ved CSI1*-delen av stevnet. Her viste banen seg å bli svært krevende for de totalt 15 rytterne som ga den en sjanse. For flere ble den korte grunntiden en utfordring, blant annet for norske Johan-Sebastian Gulliksen / Ella som var startnummer tre i klassen og endte på 1 liten feil. Det ble dermed spennende venting ettersom ekvipasje etter ekvipasje fikk med seg ett riv eller med. Da siste rytter gikk i mål med fire feil kunne Johan og teamet juble over nok en seier, og plasseringer i alle klasser, denne helgen. Av rytterne med fire feil red Rebekka Lie Hafskjold / Chila raskest med ca 2 sekunder ned til Mari Svendsen / Happle Juice de Fomia. Fjerdeplassen gikk til Pål Flam / Caricca mens femteplassen sikret Dinah Amalie Myrbøe Marianne / Cappuchino.

Trofaste klassesponsorer - Hööks og Agria

Gjennom helgen ble flere klasser sponset av noen av arenaens faste klassesponsorer nemlig Hööks og Agria. Resultatene ble som følger: