top of page
Søk

Dansk seier i Gjelsten Holding CSIO3* Championat
En omhopping måtte til før seieren var i boks for danske Kamilla Ladefoged Rasmussen og hennes skimle vallak, Chico Z under lørdagens hovedklasse Gjelsten Holding CSIO3* Championat.

– I begynnelsen, da jeg så de første startende, så jeg at det var mange feil i trippelkombinasjonen. Jeg var selv ved å få en feil der, men hesten min er svært forsiktig. Han har kun revet to bommer i år, så jeg følte meg ganske trygg, egentlig. Vi var klare til å kjempe og vinne, sier 23-åringen, og legger smilende til at dette er hennes første seier i en trestjernes klasse, 1,45 meter.


Seiren i klassen kom etter en spennede omhopping for 12 av klassens 51 ekvipasjer. Nederlandske Mark Martens og Iwan leverte som fjerde start første nullrunde med den raske tiden 37,12. Deretter fulgte fire nullrunder, men ikke raske nok. Kamilla Ladefoged Rasmussen startet som nummer ni i omhoppingen, og med den stortgående vallaken tok 23-åringen ledelsen med nesten ett sekund. Tiden på 36,57 sekunder viste seg å holde til seier for den danske ekvipasjen.

Beste norske i klassen var Dag Ove Kingsrød og Urioso de Laume som pådro seg åtte feil i omhoppingen og endte på en 12. plass.


Danske farger preget også dagens første seier på Arena 1, hvor Tina Lund og Cayenne 175 gikk til topps i Champion CSI1* 1,10 meter. Norske Twiggy Josefine Aas Sander og Quinene kom på andreplass, mens Fanny Henriette Askevold Storkaas og Honneur Nok ble nummer tre.


Flere norske seire

Agria CSI1* Grand Prix ble vunnet av norske Cathrine Jerring og Iejantien de Muze, mens Victoria

Gulliksen og Exquise Lulu sørget for norsk seier i Hööks CSIO3* 1,40 meter.

Unghesteklassen AGRIA CSIYH1* ble vunnet av Siri Martine Bakken og Contessa Z.

Beste norsk i Global Trucks CSI1* var Tia Elise Berg og Father’s Son, med tredjeplass.

Benedikte Serigstad Endresen og Caligoli gikk til topps i OXER CSI1*.


Cathrine Jerring og Iejantien de Muze, vinnere av Agria CSI1*. Foto: Helene Gjerde Aamland


Ponniklassen NGP Pony Tour Kat. 2 og Kat 1 hadde tre startende: Bertine Hagen Berentsen på Burnbrae Jack vant klassen, Amalie Margrethe Rieber-Mohn og Mayfield Welfenkrone ble nummer to, og Isabelle Yasmin Neuhaus Khatami og SR Esker April Melody kom på en god tredjeplass.


Dyktige rideskoleryttere

Finalen i FERD Rideskolecup består av en ryttertest og en sprangfinale. Det var fulle tribuner under ettermiddagens ryttertest hvor Ingrid-Emilie Svengård red opp i ledelsen. Sprangfinalen går av stabelen i morgen, søndag.

Koordinator Kristin Høst Grønvold roser deltakerne:

– Det er veldig bra nivå på årets deltakere. De imponerte stort på ryttertesten. Det er nye omgivelser for hestene, og rytterne taklet det kjempeflott og imponerte også dommerne.

Drammen rideskole stiller med både hester og grooms, hestepassere som kjenner omgivelsene og er ivrige etter å hjelpe til. Tre av hestene er utlånt fra Lise Lottes rideskole.

Nivået på hestene er veldig jevnt.

– Vi ser fram til en spennende dag i morgen med den avgjørende sprangfinalen hvor de tre beste får fantastisk flotte pokaler fra FERD, avslutter Kristin Høst Grønvold.

Dette er det 11. året med FERD Rideskolecup. Både foreldre, ryttere og publikum var strålende fornøyd og koste seg i aftensolen på Gjelsten Arena.


Ingrid-Marie Svendgård tok seieren i dagens ryttertest for FERD Rideskolecup. Søndag skal hun ri sprangfinale. Foto: Astrid Marie Årdal.


Comentários


bottom of page