top of page
Søk

Baltic Cup i september

Selvom en aktiv stevnehelg med Norges- og landsmesterskap er rett rundt hjørnet i Lier er det ennå et spennende arrangement i vente til høsten. Fra 01. til 04. september avholdes Baltic Cup for ponni, children og junior/ U25 på Linnesvollen. Det er også duket for Linnesvollen Grand Prix med internasjonale 1*-turer som går i ulike høyder.


Husk at påmeldingsfristen for stevnet er 15. august, meld deg på her.Så hva er egentlig Baltic Cup?

Det er Nordens største internasjonale sprangturnering for ponnier- og juniorryttere som arrangeres i alle land som grenser til Østersjøen. Det betyr at følgende land kan delta; Norge, Sverige, Danmark, Finland, Russland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland og de danske øyene. Turneringen foregår over 4 til 5 årlige stevner i Norge, Danmark og Sverige. Cupen er for alle ponni kategoriene og ponni kat 2 og 3 går som nasjonale klasser. Rytterne samler poeng mot den årlige Trolle Trophy-finalen som i år går i Vilhelmsborg, Danmark, i starten av desember.


Formålet med Baltic Cup er både å sikre gode sprangstevner, men aller viktigst er det å hjelpe å lære de unge rytterne å ri internasjonalt og sikre en god og rolig introduksjon til FEI sin verden. Under hver avdeling av Baltic Cup arrangeres det en "lagkonkurranse" for alle ryttere i den store turen. Konkurransen er laget slik at rytterne kan få prøve seg på laghopping og presset som kan oppstå i slike konkurranser. Det er ikke en egentlig nasjonal konkurranse (CSIO), men likevel er det laginnsatsen som teller.


Hvilke klasser går under Baltic Cup og Linnesvollen Grand Prix i september?

I Lier vil publikum få muligheten til å heie frem de norske rytterne i Baltic Cup for ponni, children og junior U25. I tillegg er det lagt opp til Small, Medium og Big Tour og flere Grand Prix-er! Arrangementet er åpent for publikum og vi kan friste med vår flotte restaurant Violetta samt spennende sprangklasser for de som tar turen. For mer informasjon om programmet kan du trykke her.


Hva trenger jeg å vite for å melde meg på?

For informasjon om hva du trenger for å melde til Baltic Cup kan du trykke på denne linken. Husk at påmeldingsfristen er 15. august.


Hvordan ligger Norge an i Trolle Trophy-cup så langt?

Flere norske ekvipasjer har allerede deltatt på noen av de Baltic Cup-stevnene som har funnet sted tidligere i år. Foreløpig har vi følgende ekvipasjer som de tre beste norske i hver kategori;

U25

Mathilde Glenne-Nygård fra Hasle Hestesportsklubb på 22. plass med 57 poeng i cupen

Junior

Rasmus Aasland fra Tønsberg og Omegn rideklubb på 5. plass med 87 poeng i cupen

Martine Berheim Skår fra Sandnes og Jæren rideklubb på 5. plass med 87 poeng i cupen

Nathalie Heltzen fra Hasle Hestesportklubb på 14. plass med 72 poeng i cupen

Children

Sofia Kingdom-Clark fra Grenland ryttersportklubb på 13. plass med 73 poeng i cupen

Josephine Marie Heldal Haukeland fra Bergen rideklubb på 14. plass med 72 poeng i cupen

Alexandra Pensgård Olsen fra Sandnes og Jæren rideklubb på 15. plass med 71 poeng i cupen

Ponni kategori 1

Rasmus Aasland fra Tønsberg og Omegn rideklubb på 7. plass med 100 poeng i cupen

Thea Gunleksen fra Grenland ryttersportklubb på 8. plass med 87 poeng i cupen

Ponni kategori 2

Emilie Øia Helgesen fra Fredrikstad og Omegn rideklubb på 12. plass med 75 poeng i cupen

Lilly Hiller fra Polarsirkelen Hestesportklubb på 17. plass med 71 poeng i cupen

댓글


bottom of page