top of page
Søk

Flyvende franskmenn til topps


Foto: Anton Granhus

Med strålende sol og flotte baneforhold på Gjelsten Arena under gikk Frankrike til topps i kveldens nasjonshopping på Drammen Spring Tour.

Foto: Anton Granhus

Av ni deltakende lag i FEI Nations Cups 2.divisjonsetappe på Drammen Spring Tour var det franskmennene som leverte beste resultat med 12 feilpoeng totalt etter to omganger i den 1.50m høye klassen. - Det var en fin opplevelse for det ferske laget vårt. Ingen av de har noensinne deltatt i en nasjonshopping, og derfor var det helt fantastisk å fullføre debuten med en seier. At forholdene i tillegg var så fine, med en flott bane, strålende vær og masse publikum var et stort pluss, sa lagleder Philippe Guerdat etter dagens seier, som også mimret tilbake til sin tid som rytter på Linnesvollen: - Forholdene var annerledes da - med nasjonshopping på den tidligere gressarenaen. Senteret har absolutt fått et stort løft, påpekte han. Etter første omgang stod laget som eneste feilfrie sammenlagt. I andre runde stod rytterne på den andre siden med fire, åtte og åtte feilpoeng før fjerderytteren inntok arenaen for andre gang. - Banen i dag var veldig fin, og godt tilpasset nivået på hestene og rytterene. Tiden var kanskje litt for snill, men på den andre siden så var banen såpass utfordrende at det ikke gjorde noe, la Guerdat til da han reflekterte over lagrytternes innsats. Lagets førsterytter var også yngstemann på laget: Med en feilfri første omgang og ett riv i andre runde på sin 11-årige vallak Atome Z var Titouan Schumacher fornøyd med dagens resultat: - Det var veldig gøy å vinne, og jeg er utrolig fornøyd med hesten min, som hoppet veldig godt. Banen var samlet sett fin og normal, men det var litt utfordrende med trekombinasjonen og den påfølgende linjen ned mot planken, fortalte han etter dagens konkurranse. Lagrytterne Pierre Mortier og Guillaume Foutrier sa seg enige og påpekte: - Det var helt spesielt å vinne i vår aller første nasjonshopping. Gregory Cottard på Urhelia Lutterbach var siste rytter inn til start. Før andre omgang visste han at banen måtte fullføres med fire feil eller mindre for å vinne. - Jeg forsøkte å holde hodet kaldt, selv om jeg fikk beskjed av Philippe Guerdat før start om at jeg kun hadde råd til å få ett riv. Da jeg fikk det rivet på hinder nummer tre måtte jeg forsøke å holde bommene oppe resten av banen. Det gikk heldigvis fint, smiler han. Lagleder Guerdat forteller følgende om planene for det franske landslaget videre: - Planene videre er blant annet verdensmesterskapet (WEG), og ikke minst nasjonshoppingsfinalen i Spania i høst. I sistnevnte finale håper jeg å se noen av dagens lagryttere delta. Andreplassen i dag gikk til det polske laget bestående av Ludwiczak, Oplatek, Bobik og Wojcianiec med lagleder Rudolf Mrugala. Norge tok en delt tredjeplass sammen med Sverige. Det norske laget bestod av Marit Haar Skollerud, Victoria Gulliksen, Geir Gulliksen og Marie Valdar Longem. De to sistnevnte rytterne leverte en feilfri runde hver, henholdsvis i andre og første omgang. Hele resultatlisten er tilgjengelig på online.equipe.com.


bottom of page