top of page
Søk

Seier til Irland


Det irske laget gikk seirende ut av andre etappe av FEI Nations Cup Division 2 fredag kveld på Linnesvollen etter en nervepirrende konkurranse.

- Laget vårt gjorde det veldig bra, og jeg er stolt over rytterne. Vi kom til Drammen for å vinne, og det er også planen for resten av Nations Cup-sesongen. Vi har et ungt og talentfullt lag, og er heldige i Irland med å ha så mange fremadstormende, gode ungryttere, sa lagleder Michael Blake om irenes innsats i nasjonshoppingen.

Siste rytter ut i andre runde, Captain Geoff Curran, avgjorde hvilken nasjon som stod på toppen av podiumet. Rytteren hadde ikke råd til å få mer enn ett riv uten å miste seieren.

-Jeg hadde en feilfri første runde, og før jeg red min andre runde fikk jeg beskjed om at jeg kun hadde råd til å få ett riv. Fokuset var å gjøre det samme som i første runde, og det lyktes jeg med, sier Captain Curran, som skrøt av hesten sin, Ringwood Glenn.

Captain Curran holdt hodet kaldt i andre runde og sikret Irland seieren i nasjonshoppingen. (Foto: Hannah Stærkebye)

I første runde fikk lagets første rytter, Alexander Butler, uforventede problemer inne på banen, og valgte å trekke seg. Dermed var de tre andre resultatene tellende for Irland.

-Jeg er ikke veldig fornøyd med innsatsen min i dag. Jeg kom til Drammen med god selvtillitt før nasjonshoppingen, men hesten min oppførte seg ikke som den vanligvis gjør. I andre runde ønsket jeg bare en bedre opplevelse for hesten min, sa rytteren, som fullførte andre runde til ni feilpoeng. Han skrøt av lagkameratene: - Jeg er veldig stolt av de andre guttene som klarte å holde det sammen til tross for mitt resultat.

Cameron Hanley skrøt derimot av Butlers innsats i dagens klasse:

-Jeg er veldig stolt av lagkameratene mine, og spesielt av Alexander, som klarte å gjennomføre en super andre omgang etter å ha møtt på utfordringer i første runde. Det er imponerende at han klarte å hente seg inn igjen, sier Hanley.

Alexander Butler og den høytsvevende Hallowberry Cruz hentet seg inn i andre omgang etter å ha trukket seg i første omgang. (Foto: Hannah Stærkebye)

Cameron Hanley og Mark Mcauley red begge unge og uerfarne hester i nasjonshoppingen.

-Hesten min er bare ni år og dette var hans første nasjonshopping noensinne. Viktigst av alt ønsket jeg å gi han en fin opplevelse, og jeg er veldig fornøyd med rundene vi hadde i dag, sier Mcauley om den niårige vallaken Utchan de Belheme.

-Hesten min er også veldig ung, bare åtte år. Planen min var å ri en god runde, smiler Hanley, som red på Quirex.

BANEBYGGER LOUIS KONICKX OM DAGENS KONKURRANSE:

"Jeg bygde bevisst en utfordrende bane i dag, fordi det skal ikke være lett å vinne en nasjonshopping. I tillegg visste jeg at nivået på ryttere og hester her på Drammen var meget bra. Linjen fra vanngraven til rekken etterpå viste seg å være spesielt utfordrende, og jeg forventet mye feilpoeng der."

Alle resultater er tilgjengelige på www.longinestiming.com.


bottom of page