top of page
Søk

Laget til nasjonshoppingen er klart


Det norske laget for fredagens poenggivende nasjonshopping er klart. -Flere av rytterne har aldri ridd nasjonshoppinger før, men likevel stiller vi med et sterkt lag. En gang må være den første, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Far og sønn Geir Gulliksen og Johan Sebastian Gulliksen utgjør halve det norske laget på nye topphester. De to andre lagrytterne er Pål Flam og Marie Longem, som har ladet opp til stevnet på best tenkelig måte: Førstnevnte med seier i CSI3* Grand Prix under første helg av Spring Tour, og Marie med en rekke plasseringer på Sunshine Tour i Spania.

Nasjonshoppingen er poenggivende for Norge og de andre deltakende andredivisjonslagene. Etter forrige helgs deltakelse i Linz, har Norge 55 poeng færre enn Belgia, som leder divisjonen.

Laget er som følger:

Geir Gulliksen/Edesa S Banjan

Johan Sebastian Gulliksen/Quidam's Cherie

Pål Flam/Skjerabergs Larkin

Marie Longem/Algorythem

Reserve: Benedikte Endresen/Corlantos.

-Det er så klart en viktig konkurranse for Norge, som er tellende for divisjonen vi deltar i. Det norske laget kom i gang i Linz, hvor vi hoppet inn til den minste poengpotten. Denne helgen skal vi helst vinne en høyere poengsum. Vi har sterke ryttere som skal representere Norge, og selv om noen er litt uerfarne i nasjonshoppingssammenheng, har de stor erfaring fra tidligere stevner og mesterskap som ungryttere. En gang må være den første, og jeg ser veldig frem til fredagens konkurranse, sier landslagstrener Mikael Kolind.

Konkurransen braker løs fredag ettermiddag klokka 17:00, og går over to avdelinger. De åtte beste lagene fra første avdeling tar seg videre til andre. Lagene som deltar er Belgia, Danmark, Finland, Storbritannia, Luxemburg, Norge, Polen og Tyrkia. I tillegg vil Frankrike, Irland, Italia, Nederland og Sverige delta med lag, selv om nasjonshoppingen ikke er poenggivende fordi lagene vanligvis deltar i en høyere divisjon.

VIKTIGE POENG

For Norge er det viktige poeng å hente i FEI Nations Cup Drammen. De norske rytterne har levert gode resultater på Drammen Spring Tour - blant annet Pål Flams seier i CSI3* Grand Prix. Marie Longem har ladet opp på Sunshine Tour i Spania:

-Marie har levert fantastiske resultater i Spania, og er nok en av de mest stabile rytterne vi har hatt de siste årene på fire- og femstjerners nivå, som er det høyeste nivået en kan ri på, legger Kolind til.

Sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen, gleder seg over at de aktuelle, norske lagrytterne har levert så sterke resultater i forkant av nasjonshoppingen:

-Det er utrolig gøy å se at flere av de aktuelle for nasjonshoppingen leverer så sterke resultater i hovedklassene på Spring Tour. Nivået er høyt, og flere av rytterne har hoppet inn til topplasseringer, sier hun.

Siste helg av Drammen Spring Tour arrangeres både på en- og trestjernersnivå. Utøvere fra 19 nasjoner er påmeldt, og omtrent 500 hester skal delta med sine ryttere. For de norske rytterne er Spring Tour og Norway Grand Prix et av utendørssesongens viktigste stevner før årets Europamesterskap i Gøteborg.

TV2 Sportskanalen sender direkte fra nasjonshoppingen fredag ettermiddag - både på TV og via Nett-TV. Programmet sendes fra og med klokka 17:00 og er en unik mulighet til å se de norske rytterne i aksjon på nasjonal TV.

OM FEI NATIONS CUP 2.DIVISJON:

Andre etappe i årets 2.divisjon av nasjonshoppingen avholdes under CSIO3* Drammen Spring Tour. Første etappe ble avholdt forrige helg i Linz, hvor Belgia hoppet inn til seier og leder med 90 poeng sammenlagt. Det norske laget i Linz kom på 8.plass og fikk 35 poeng. Laget som har flest poeng etter alle syv etappene i andre divisjon blir invitert til å ri finalen for 1.divisjon i Barcelona, som gir en mulighet til å rykke opp en divisjon til neste sesong.


bottom of page