top of page
Søk

Lover godt for nasjonshoppingen

Pål Flam og Skjerabergs Larkin fulgte opp fjorårets suksess og slo til med nok en seier i CSI3* 1.50m Grand Prix - for andre år på rad under Drammen Spring Tour. Mye tyder på at de norske rytterne er i storform før den kommende nasjonshoppingen om to uker.

Kilde: Hestesport.no

-Rir jeg bra, så er Larkin feilfri. Derfor var planen for grunnomgangen enkel - å gjøre en god jobb. Dette er Larkins første stevne etter verdenscupen i Gøteborg, så med CSIO3* i tankene var planen å ri tre klasser denne helgen, før Larkin skal ha stevnefri neste uke for å lade opp til siste helg av Spring Tour, sier en fornøyd Grand Prix-vinner etter premieutdelingen. Kun fire ekvipasjer gikk feilfritt i Grand Prix-klassen på trestjerners nivå med hinderhøyde på 1.50m. -Hindrene var store og de tekniske utfordringene kom på løpende rekke, spesielt til å være en trestjerners Grand Prix, bekreftet den nederlandske topprytteren Jur Vrieling. En av grunnomgangens største utfordringer var trekombinasjonen med en bred oxer som b-elementet og to rekker som inn- og utsprang. Å forsere oxeren feilfritt krevde stor kapasitet av hestene. -Det som gjør Larkin så unik er kapasiteten hans. Derfor var ikke trekombinasjonen en stor utfordring for oss. Det føles som om det er ingen begrensning for hvor langt eller høyt Larkin kan hoppe, smiler rytteren, og legger til: -Han kan hoppe de største og bredeste hindrene i verden! Benedikte Endresen var andre nordmann som tok seg videre til omhoppingen, i tillegg til britiske Harriet Nuttall og svenske Alexandra Eriksson. Sistnevnte satte press på de norske deltakerne med en feilfri runde og meget rask tid. -Alexandra har en naturlig rask hest, og leverte i tillegg en meget rask runde i omhoppingen. Larkin bruker derimot mye tid over hindrene og har en galopp som ikke er like rask. Jeg visste at for å vinne måtte jeg kompensere ved å ri på innsiden alle mulige steder, forteller den norske vinneren. Flam var eneste rytter i omhoppingen som gikk på innsiden av vanngraven til siste hinder i omhoppingen, og tok seieren med et snaut sekund klaring til andreplassen, som ble tatt av Alexandra Eriksson på den tolvårige vallaken Liz Royal. For Benedikte Endresen og tiårige Corlantos resulterte dagens bragd i en fjerdeplass, og rytteren ser tilbake på en god stevnehelg: -Jeg har hatt en utrolig bra helg, og krysser fingrene for at det holder seg slik frem til siste helg. Det er da det virkelig gjelder, konstaterer hun. Ytterligere fire norske ryttere ble plassert i samme klasse. Ole Kristoffer Meland/Quidams Flower og Martine Myhrer Dyngeland/Douglas Hill tok henholdsvis sjette- og syvendeplassen. Silje Brøvig Marksten/Nanra hoppet inn til niendeplass i klassen, etterfulgt av Amalie Steen Hegre/Remedy på 11.plass av totalt 33 startende. Sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen, er storfornøyd med de norske rytternes innsats i Grand Prix’en: -Det er utrolig gøy å se at flere av de aktuelle for nasjonshoppingen om to uker leverte så sterke resultater i dagens Grand Prix. Nivået var høyt, og det var spesielt gøy at Benedikte og Pål hoppet inn til topplasseringer, sier hun. En god start på Spring Tour for Pål Ikke bare avslutningen på stevnehelgen var vellykket GP-vinner Pål Flam. Rytteren hoppet inn til en rekke plasseringer med de andre hestene sine, og har plukket plasseringer i alt fra 1.30m til 1.45m. De andre hestene har også gått veldig fint denne helgen! En jeg har stor tro på at kan bli god er Carsons Copy SB, som på mange måter minner om Larkin, forteller han. I torsdagens 1.35m leverte ekvipasjen en feilfri runde, før de hoppet inn til ytterligere to plasseringer i fredagens 1.35m og lørdagens 1.40m. Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.