top of page
Søk

Se opp for Sofie


Hun vant i går, og hun vant i dag, i ponnienes Big Tour kategori I. Med tanke på hva som finnes hjemme i stallen er det all grunn til å se opp for Sofie Rød fremover. Hun er datter til hun som har avlet noen av landets beste spranghester.

Ville ha en plassering til

Da Sofie kom til start i dag med sin hollandske ponni Silvia, var målet ytterligere en plassering, gjerne en seier. Det gikk fort, og hun tok korte veier - som innenfor buxbom-hesten mellom hinder tre og fire - et veivalg som var påkrevet dersom man ønsket en god tid. Sofie og Silvia holdt tempoet oppe hele veien og suste feilfritt i mål på tiden 62,18 s. Velridende Ada Alette Braaten Johnsen hadde to ponnier med i klassen og var siste ut med Mørkbaks Maji - det gikk fort, men ikke fort nok. Tiden 63,88 s holdt til andreplass foran Hanna Cecilie Wicklund/Genepy B og Mathilde Kristine Kalland/Colton Milton. En smule forvirring over de gode rittene førte til at Braaten Johnsen først ble utropt som vinner - faktisk fikk hun tildelt både vinnerdekken og premie og fikk høre "Ja, vi elsker" fra vinnerposisjon. Så ble feilen oppdaget, sløyfene fikk bytte plass og Sofie fikk ri æresrunden på sin rettmessige plass - først.

Har noen gode unghester hjemme

- Det var deilig. Hesten fungerte supert, planen var å ri fort og feilfritt. Hun kikket ikke på noe og var bare helt super, sa vinneren. Til daglig rir hun for sin mor, oppdretteren Merete Rød. Med sine 15 år sitter Sofie ennå i ponnisalen på konkurransebanene, men er ute i større klasser opp til 1,30 m på hest. Og med den ridning unge Sofie viser på sin ponni, selv om den ikke var hjemmeavlet, er det all grunn til å se opp for henne fremover. - Vi har noen gode unghester på stallen, fortalte hun nøkternt - om det lille stutteriet som blant annet har avlet europamesterhesten Remedy og Nina Braatens Røds Payday. Når Sofie kommer opp i salen på hjemmeavlet hest, da...!


bottom of page