top of page
Søk

Helt vilt moro!


To ekvipasjer klarte grunnomgangen feilfritt i søndagens Children Grand Prix. Det ble to unge ryttere med mye nedarvet hest som skulle kjempe om seieren. En av dem klarte å holde nullen i omhoppingen også, mens den andre måtte ta med seg åtte feilpoeng. Dermed gikk seieren til Fanny Brøvig Marksten/Galipoli foran Ada Alette Braaten Johnsen i denne 1,15 m klassen. På mødresiden til disse to unge, lovende rytterne finner man to aktive ryttere med mye erfaring - Silje Brøvig Marksten og Nina Johnsen.

Lykkelig vinner

Fanny strålte om kapp med vårsolen da hun kom inn til premieutdeling. Galipoli stilte seg stødig opp til premieutdeling og kunne nyte både vinnerdekken, rosett og adskillige kjærtegn og klapp fra sin glade rytter. - Dette var helt vilt moro! Hesten var kjempefin, ting stemte, vi klarte å holde flyten. Vi har ikke ridd så mye fort før, så dette var bare fantastisk, stråler Fanny etter seieren og gir hesten et seierskyss. - Dette er vår første seier sammen, min første på hest, forteller hun videre. Hennes begeistring over hesten overstråler den ferske seieren. - Galipoli er verdens søteste, hun er så snill. Hun gjør det hun kan for å hjelpe meg, både på banen og ellers. På vet-sjekk for eksempel, da står hun bare stille, jeg kan kose med henne. Ponnien min, den spratt jo bare rundt!

Fanny er ytterst takknemlig og ydmyk over sin hest - og vice versa når det gjelder sin mor. Mamma Silje er selv aktiv sprangrytter og deltar under Drammen Springtour. Erfaring har hun også i bøtter og spann fra tidligere sprang - især innen feltritt. Hun herjet på resultatlistene blant annet på ponni - da under navnet Silje Andresen. Det navnet avslører enda mer nedarvet hest, hun er datter av Bernt Håkon Andresen som selv hadde en solid karriere som feltrittrytter.

Silje og Fanny groomer for hverandre, og Silje er Fannys læremester. - Jeg er utrolig heldig som har mamma som kan hjelpe meg, slår hun fast med trykk i stemmen.

Det er forøvrig mer idrett på høyt nivå innen familien - pappa Marksten heter Didrik til fornavn og kan vise til en internasjonal karriere innen alpint. - Så han vet hva som skal til for å få ting til innen en sport, legger Fanny til.

Andreplasserte Ada måtte ta med seg noen irriterende feil etter en ellers god runde på den vakre Clayton Boy. -Han er hingst, men oppfører seg som en gammel vallak, forteller Ada som er glad for at klassen Children er en del av stevnetilbudet. - Det er morsomt og en fin erfaring å ta med seg.


bottom of page