top of page
Søk

Denne vil vi se mer av


Fremtidshåpene avsluttet den første helgen i årets Drammen Springtour. Blant mange gode unge hester, stod vinneren av 6-års klassen frem som noe man virkelig kan glede seg til fremover. I den langbente, edle hoppen Qaoreska Vd Tojopehoeve Z e. Quasimodo Z/Jumpilot - som speaker forøvrig etter å ha sagt navnet en gang deretter kalte hesten "den med de lange navnet" - har Ole Kristoffer Meland en hest som lover særdeles godt for fremtiden. Denne både vil og kommer vi til å se mer av. Hesten hoppet med ro og overblikk og lot seg ikke, som så mange andre, vippe av pinnen av hinder med uvant utseende eller vanngrav. Den hoppet seg lekende lett til omhoppingen, som en av 11 gode hester. Denne hesten vil vi se mer av - den har en fremtid på de store banene.

Viljesterk Victoria

Da Ole Kristoffer red ut i omhoppingen, hadde han en utfordring ved at Victoria Gulliksen i god Gulliksen-stil hadde ridd Bull's Carpe Diem e. Laurin/Animo, oppdretter Connie Bull, raskt inntil bristepunktet gjennom banen. Bull's Carpe Diem viste meget god ridbarhet og ærlighet og presterte meget godt også når den ble presset. Resultatet var feilfri rund på tiden 33,85 s. Ole Kristoffers tempo på sin store skimmel virket langt unna dette, men den veivinnende, store galoppen var effektiv, hesten rullet bare jevnt gjennom banen - feilfritt og på tiden 33,65 s.

Som nest siste rytter ut med den herlige hingsten Vangog e. Le Tot de Semilly ville Victoria Gulliksen igjen prøve seg på å nå toppen. Her var farten ytterligere skrudd opp, især mot siste hinder. Hingsten svarte, men farten ga seg i utslag i riv over siste. Da hjalp ikke beste tid på 32,41 s, og ekvipasjen endte som nummer 8.

Ole Kristoffer var fornøyd. - Jeg har hatt denne hesten siden den var 2 år og har stor tro på den. Den var med her i fjor, men skadet seg idet den gikk ut av transporten hjemme. Derfor har den ikke gjort så veldig mye, men nå er den i gang og jeg er veldig glad for den, sier Ole Kristoffer.

Nummer tre i klassen ble danske Jonathan Hvalsøe Saul/Fidersilber, mens fjerdeplassen ble kapret av svenske Linn Byman på en særdeles tiltalende og positiv skimmel - Born2Fly e. /Cornetto


bottom of page