top of page
Søk

Suveren innsats av Marie og Echo


Marie Valdar Longem og hennes 13 år gamle Echo de Virton flyr over hinderet i søndagens høydepunkt, OXER CSIO3* Grand Prix, 1,55 m. Foto: Mette Sattrup


Søndagens OXER CSIO3* Grand Prix ble en strålende avslutning på fire dagers hestefest på Gjelsten Arena i Lier. Amerikanerne knep første og tredjeplassen, mens Marie Valdar Longem og hennes godt hoppende Echo de Virton plasserte seg som en sterk nummer to.


Av et felt på nærmere 50 ekvipasjer var det kun sju hester til omhopping, to av dem norske. Fra USA kom Alise Oken og Gelvera som var tredje ekvipasje ut og leverte første nullrunde. Lagvenninnen Alessa Volpi manøvrerte i sin tur Haya Loma N raskere gjennom banen, men fikk en bom ned. Da Marie Valdar Longem og Echo skulle ut som siste ekvipasje til omhopping, var det fortsatt kun én feilfri. Marie valgte derfor å safe framfor å jakte tiden. Bommene ble liggende, og andreplassen var sikret.

Therese Søhol Henriksen fikk fire feil og endte på en sjetteplass.


Hadde fjortjent seier

- Jeg følte virkelig at det var Maries tur til å vinne i dag, for hun red så fantastisk bra og er et veldig sterkt kort som vi virkelig kan være stolte av og se opp til. Og Therese, hun er virkelig også på rett vei nå og har prestert sterkt, både her i Drammen og i Uggerhalne forrige helg - med et dumt riv i nasjonshoppingen på fredag, og i dag kun med ett riv og fire feil i en god omhoppingsrunde, uttrykker Mikael Kolind, chef d’équipe og norsk landslagsleder for seniorene gjennom en årrekke, til NRYFs nyhetsside hestesport.no.


Takker hesten

Marie Valdar Longem har bare godord å si om sin Echo:

– Han viser at han er i veldig god form. Han er stabil, leverer hver gang han går inn i ringen, og gir meg en følelse av at alt er mulig. Vi er ikke de raskeste, men i dag følte jeg at det er bedre å safe litt fordi det var kun en feilfri. Han er en vennlig kjempe. Han er helt spesiell på alle måter. Jeg føler at han gjør alt for meg, alltid. Uansett hvilken klasse vi går inn i gir han 200 prosent hver gang. Det tviler jeg aldri på, og det virker som han ikke tviler på meg heller. Jeg er veldig stolt av ham, sier hun litt beveget. (foto: Mette Sattrup)


Fair bane

Banebygger Terje Olsen-Nalum sto for den 570 meter lange og krevende banen med hindere opp til 1,60 meter. Banen var kvalifiserende for EM og OL.

De amerikanske rytterne var enige med Marie om at det var en god bane:

- Det var en veldig fin bane som var bygget fair for hestene. Den var fin å ri med bra flyt. Noen høyere rekker skapte litt problemer, men all in all var feilene godt spredt utover, så jeg synes det var en veldig godt bygget bane.

Alise og Alessa roste arrangementet:

- Som amerikanere er vi veldig takknemlige for at arrangørene inviterte oss til stevnet og ga oss en mulighet til å ri Nations Cup. Vi er veldig takknemlige for det, og veldig glad for å være her. Underlaget var fantastisk på hovedarenaen, stevnet var utrolig bra gjennomført, ja, vi er veldig glad for å få muligheten til å konkurrere her. Vi har hatt en fantastisk tid, sa de unisont.


Premieutdelingen i OXER CSIO3* Grand Prix: Vinner av klassen, Alise Oken og Gelvera, flankert av Ellen Raaholt, Oxer Eiendom. I bakgrunnen, på tredjeplass, USAs Alessa Volpi og Haya Loma N. Foto: Mette SattrupKommentare


bottom of page