top of page
Søk

En vel blåst start på Drammen Spring Tour!

Forrige helg gikk startskuddet for Drammen Spring Tour og for en helg det ble! På torsdag entret de første rytterne banene og tre uker med internasjonale konkurranser ble satt i gang. Her er noen av høydepunktene fra den første helgen av Spring Tour!
Norgesmesterskapet for seniorer

Den første helgen av Spring Tour var spesielt spennende fordi det ble avholdt Norgesmesterskap for seniorer! Det var 11 seniorer som skulle prøve seg på å ta den gjeve tittelen og de ble sendt ut i tre avdelinger. På torsdag var det duket for første avdeling som ble sponset av Champion ved Felleskjøpet. Denne klassen gikk på tid og det var Johan-Sebastian Gulliksen som kunne smykke seg med 1. plassen etter den kjappeste runden. Rett bak han lå Fredrik B. Seim og Solveig Fotland Newermann. På fredag ventet nok en prøvelse, denne gangen gikk klassen på feil og tid. Til slutt var det fjordårets norgesmester Therese Søhol Henriksen som endte på toppen som eneste feilfrie. Bak henne fulgte Fredrik B. Seim og Pål Flam, henholdsvis sølv- og bronsemedaljørene fra 2021. Etter én hviledag på lørdag samlet store deler av sprangmiljøet seg rundt Gjelsten arena for å få med seg finalen i norgesmesterskapet. Etter to runder på 1.50m klarte Therese Søhol Henriksen å gjøre det igjen, og hun ble norgesmester for andre år på rad! Hele pallen ble en reprise fra i fjor med sølv til Fredrik B. Seim og bronse til Pål Flam.
Grand Prix-klasser under første helgen

Den første GP-klassen avholdt under første helgen fant sted på Gjelsten arena på lørdag og ble sponset av Agria. Dette var en klasse med hinderhøyde 1.45m der 6 ryttere leverte feilfrie runder i grunnomgangen og ble sendt videre til omhoppning. Etter en spennende omhoppning sørget Johan-Sebastian Gulliksen for en norsk seier foran irske Shane Dalton og danske Mikkel Laursen. Alle red feilfritt og det skilte kun 2 sekunder blant de tre. På fjerdeplass, også feilfri, kom ungrytteren Lea Fondevik Syversen. Bak henne fulgte Benedikte Serigstad Endresen og Solveig Fotland Newermann med fire feil hver.

Helgens to siste Grand Prix-klasser var for ponni kategori 2 med høyde på 1.15m, ponni kategori 1 med høyde 1.25m og children med høyde 1.20m. Blant de fire kategori 2-ponniene gikk to norske jenter videre til omhoppning. Her klarte Sofie Eriksen å holde seg feilfri og kunne dermed ri inn til seier. På andreplass kom Philippa Porskrog Heiestad. Det var 6 kategori 1-ponniekvipasjer som stilte til start i sin klasse. Her gikk også to til omhoppning. Josephine Marie Heldal Haukeland klarte å holde bommene oppe å kunne dermed ta førsteplassen. På andre plass kom Kristina Nikita Collum Wallin. Til slutt på programmet på Kingsland arena stod Grand Prix-klassen for childrenrytterne. Her repeterte Josephine Marie Heldal Haukeland seieren fra klassen før, bare på en litt større hest, som den eneste feilfrie i grunnomgangen. På andreplass kom danske Chanel Blixenkrone Moeller Hansen.Godt å være samlet igjen

Etter to år med pandemi og redusert stevneaktivieet var det godt å samles igjen for vårens største hestefest! Gjennom helgen var det god stemning og godt med publikum som hadde tatt turen til Linnesvollen. Vi gleder oss til å fortsette med to uker til der vi blant annet har gleden av å invitere over 200 internasjonale ryttere til vårt flotte anlegg per helg! Så kom gjerne innom for å se på hestesport på toppnivå, nyte deilig og variert mat i Violetta og møte venner og bekjente som samles for sporten vi alle elsker!

Comments


bottom of page