top of page
Søk

Stor stas å vinne


"Gøy, stas og motiverende" er ordene som ble brukt da tre av dagens seirende ryttere beskrev følelsen av å vinne på Drammen Spring Tour.

Kilde: www.hestesport.no En meget vellykket start er ordene som beskriver første del av det tre uker lange sprangstevnet Drammen Spring Tour best. Allerede tirsdag ettermiddag ble årets første startsignal gitt da unghestene på fem og seks år var i ilden. Torsdag startet trestjernersklassene, samt junior-, children- og ponniklassene. Trestjernersnivået innebærer en høyere vanskelighetsgrad, større pengepremier og tøff konkurranse. En av ekvipasjene som gikk helt til topps i dag var Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise, som hoppet inn til en soleklar seier i Silver Big Tour, med hinderhøyde på 1.30m. Rytteren forteller at det er ekstra stas å seire på hjemmebane: -Å vinne på hjemmebane er ekstra gøy, i tillegg til at det var morsomt å vinne med Sprouts som vi var usikre på om skulle starte i det hele tatt denne helgen. Dagens klasse ble hennes første start denne uka: Hun var veldig gira og klar for nye oppgaver i dag, så jeg fulgte planen min, lot henne gå i sitt tempo, samtidig som jeg tok noen korte svinger. Jeg visste at vi var raske, men hadde aldri forventet å vinne! Siden vi hadde en tidlig start i klassen fikk vi ikke sett andre ri før meg, så da var det bare å kjøre på, sier den fornøyde rytteren. -Hva er spesielt med Drammen Spring Tour? - For meg er det spesielt med tanke på at det er internasjonalt og på trestjerners nivå hjemme på stallen. Da er det ekstra stas å gjøre det bra! For de fleste er Spring Tour ett av de første stevnene utendørs, så da er det alltid spennende å se om treningen gjennom vinteren har vært bra, og om hestene er i god form! For min del ble formen testet i Lanaken før påske, og jeg hadde en god følelse før Spring Tour. Det er absolutt et viktig stevne med tanke på resten av sesongen, avslutter Cornelia.

TIL TOPPS I JUNIORKLASSEN Juniorrytter Ingrid Gjelsten hoppet inn til en overlegen seier i dagens etappe av Junior Big Tour (1.35m). Ekvipasjen leverte en feilfri runde i tidshoppingen, fire sekunder raskere enn andreplassen.

-I gårsdagens klasse fikk vi noen feilpoeng, så det gjør at jeg setter ekstra pris på dagens resultat, smiler Ingrid, som har erfart at det er viktig å verdsette oppturene i sporten. (Foto: Alice Bjerke)

-I gårsdagens klasse fikk vi noen feilpoeng, så det gjør at jeg setter ekstra pris på dagens resultat, smiler Ingrid, som har erfart at det er viktig å verdsette oppturene i sporten. (Foto: Alice Bjerke)

-Jeg er veldig glad i å ri tidshoppinger, smiler 16-årige Ingrid, som kun har hatt den tolvårige hoppa Violetta siden slutten av januar. -Den største utfordringen i dag var hovedsakelig at banen jeg red på har en helling, som gjør at man må være spesielt oppmerksom når det heller nedover. Målet var egentlig bare å gå feilfritt, og derfor kom litt som et sjokk at vi vant - for jeg følte ikke at jeg red så fort! Men Violetta har en stor galopp som sparer oss for mye tid! Det var utrolig gøy å vinne, og nå gleder jeg meg veldig til morgendagens finale, forteller rytteren, som skryter av hesten sin: -Hun var utrolig flink i dag, og er en super læremester som gir meg masse selvtillit! “Ingrid og Violetta utgjør et godt team,” bekrefter de stolte foreldrene. Målet for sesongen videre er å ri NM for juniorer. Etter en fin debut i 1.40m på Sunshine Tour i Spania var kvalifiseringen i boks, og nå brukes Spring Tour som en viktig del av forberedelsene i forkant av mesterskapet. ENESTE FEILFRIE I Pony Big Tour gikk seieren til Nora Nalbant og ponnien Super Bad, som var eneste feilfrie ekvipasje i den 1.20m høye klassen: -Hesten min var superfin i dag, og hoppet veldig bra. Jeg var nest sist ut i ringen og da jeg så at ingen var feilfrie, bestemte jeg meg for å ta det rolig og holde fokus på å være null. Det klarte jeg sammen med den flinke ponnien min, Super Bad, og vi vant klassen! Det føles så klart utrolig bra å vinne, og nå ser vi frem til morgendagen, sier rytteren. Alle vinnere, resultater og startlister kan finnes på online.equipe.com.


bottom of page